dimecres, 8 d’abril del 2009

Jordi Pascual

Membre de la Junta del CEAM.

Llicenciat en biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Les dues branques principals de la seva trajectòria professional s’han centrat en la recerca faunística i en la gestió de projectes de cooperació. En el primer àmbit, ha realitzat estudis científics d’ecologia i etologia d’aus, aranyes i crustacis a Catalunya i Nicaragua.

Durant 4 anys (2004-2008) ha estat el Director Executiu del Centro de Estudios Hoya Amazónica (HOYAM-MOJOS), ONGD boliviana que treballa per al desenvolupament sostenible a l’Amazònia boliviana, a San Ignacio de Moxos, Departament del Beni, Bolívia. Els projectes dirigits s’han emmarcat dins l’àmbit productiu, específicament en el procés de desenvolupament i extensió de la piscicultura rural a petita escala a les comunitats indígenes, en la realització d’investigacions aplicades a l’aqüicultura a la Estación Piscícola Mausa a San Ignacio de Moxos (gestionada per Hoyam-Mojos), organització de cursos i seminaris sobre piscicultura amb presència de consultors internacionals, diagnòstic de l’estat de la piscicultura del pacú (Colossoma macropomum) a Manaus (Brasil) i Venezuela, recolzament i assessorament a les associacions relacionades amb la pesca i aqüicultura del Departament del Beni (Asociación de Piscicultores Indígenas de Mojos, Asociación de Pescadores del Mamoré, Asociación de Piscicultores de la Loma Suárez, Asociación de Piscicultores Indígenas y Campesinos del Municipio de San Andrés) i de El Torno (Departament de Santa Cruz) i Chapare (Departament de Cochabamba) i a diferents organitzacions de la societat civil mojeña.

Ha participat en diferents tallers, conferències, congressos i seminaris a Bolívia i el Perú. Ha realitzat una consultoria per a l’Agència Japonesa de Cooperació Internacional (JICA): Implementación de un Centro Piscícola al Norte de La Paz.

En l’àmbit cultural ha dirigit projectes enfocats a la promoció de la cultura dels pobles indígenes amazònics de Bolívia, destacant la Creació del Museu etno-històric i natural de Mojos (Viñupapaika eta vitaresira, nom en llengua ignaciana) a San Ignacio de Moxos, l’elaboració del documental, "Mojos, el país del agua", i del llibre "Paisajes y voces de Mojos".

Ha treballat durant 4 anys (2000-2004) amb l’Associazione di Cooperazione Rurale in Africa e America Latina (ACRA) a Rio San Juan, Nicaragua, i ha realitzat una consultoria a la província de Samaná, República Dominicana.

Contacte: jpascualsala@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El nostre bloc és un espai obert als vostres comentaris. Us preguem que no inclogueu missatges difamatoris, ni llenguatge desagradable. Gràcies.